Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Remake FFVII onwaarschijnlijk

Zou teveel tijd in beslag nemen bij dev.

Het is de natte droom van menig RPG-liefhebber om ooit een glorieuze HD-remake van Final Fantasy VII in de winkelrekken terug te vinden. Al jaren duiken er geruchten op dat ontwikkelaar Square Enix plannen zou hebben om de ondertussen dertien jaar oude game van onder het stof te halen, om alles meteen daarna weer keihard te ontkennen. Vandaag is het weer hetzelfde liedje, al krijgen we van Yoshinori Kitase, een dikke meneer bij Square Enix, nu ook te horen wat het probleem dan wel precies is.

"Mocht het mogelijk zijn om een remake van Final Fantasy VII te maken met onze huidige faciliteiten en technologie, op voorwaarde dat we er niet langer dan een jaar aan moeten werken, dan zouden we het meteen doen,' legt de man uit. "Final Fantasy XIII heeft ons echter drie jaar tijd gekost om te ontwikkelen. Mochten we deeltje zeven met dezelfde graphics uitrusten, dan zou dat ons misschien wel drie keer zo veel tijd kosten!"

Berg je dromen dus nog maar even op. Kitase wou wel nog even het volgende toevoegen: "Mocht er op de een of andere manier een situatie uit de bus komen waarin we het spel wél in een jaar tijd kunnen ontwikkelen, dan doen we het."

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Final Fantasy VII

PS3, PSP, PS1, PC

Related topics
PS3
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties