Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo 3DS precieze specs

Afmetingen, schermgrootte, resoluties

Nintendo heeft de precieze technische specificaties van de 3DS bekend gemaakt. Het bedrijf toonde deze nieuwe handheld gisteren voor het eerst aan de wereld.

Het systeem is 134mm breed, 73mm lang en zo'n 20mm hoog. Dit pakketje weegt zo'n 0.2 kg.

Het bovenste, brede 3D-scherm meet 3.53inch, dat is zo'n 8.9cm van hoek naar hoek en heeft een resolutie van 800x240. Elk oog krijgt zo'n 400 pixels om het 3D-effect te bekrijgen.

Het touchscreen onderaan is 3.02 inch of zo'n 7.7 cm, en heeft een resolutie van 320x240.

De drie camera's, één aan de binnenkant en twee aan de buitenkant, hebben allemaal een resolutie van 640x480 en 0.3 megapixels.

Net zoals de vorige iteraties van de Nintendo DS heeft de 3DS ook een ingebouwde microfoon, A/B/X/Y-knoppen, een D-pad, L- en R-knoppen en Start en Select knoppen. Nieuw is de "slide pad", een analoge input voor 360° besturing, een bewegingssensor en een gyroscoop om tilt te meten. Op het bovenste scherm is er ook een zogenaamde '3D-slider' waarmee je het 3D-effect dat de 3DS toont kunt verminderen en versterken.

De 3DS aanvaardt dezelfde gamecards als de Nintendo DS en is dus volledig backwards-compatible. Er is ook een SD-slot, een stereo-hoofdtelefoon output, stereo speakers en een lithium ion batterij.

Read this next