Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Meer details over Sonic 4 duiken op

Het klinkt bekend in de oren.

We kijken op redactie erg uit naar Sonic 4 van ontwikkelaar Sega. Het is al bekend dat niet Sonic Team, de mensen die verantwoordelijk waren voor zowat alle vorige titels met de egel in de hoofdrol, aan het roer staat. Die eer gaat naar het team dat Sonic 3, een game die in 1994 uitkwam, ontwikkelde. Vandaag krijgen we wat inhoudelijke detail over de game te horen.

In de teaser trailer kregen we reeds te zien dat Sonic 4 een side-scrolling game zal worden, net zoals in the good old days. Spelers zullen door gethematiseerde levels lopen, ringen moeten verzamelen, en robotachtige vijanden moeten verslaan door erop te springen. Punten verdien je door "power-ups" te verzamelen en kleine diertjes te bevrijden die gevangen zitten in robots. Tijdens de boss battles die aan het einde van levels voorkomen loop je vijanden tegen het lijf die in machines zitten. Weet je deze tegenstanders schade toe te brengen, dan komen er vlammen uit hun mechanische hulpmiddel.

Dat klinkt wel heel erg bekend in de oren, om niet te zeggen dat de bovenstaande beschrijving ook van toepassing zou kunnen zijn voor Sonic 1, 2 én 3. Is dat een slechte zaak? Neen, helemaal niet! Fans van de reeks smeken al jaren om een terugkeer naar de roots van de blauwe egel, en het ziet ernaar uit dat Sega eindelijk op die wens zal ingaan.

Sonic 4 zal in vier episodes verschijnen, en dat via PSN, Xbox Live en WiiWare. De eerste episode zal deze zomer te downloaden zijn.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties