Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Komt Final Fantasy IX richting PSN?

Onze vingers blijven permanent gekruist.

Final Fantasy fans raken het maar niets eens over welk deeltje nu het hoogtepunt weergeeft uit de populaire RPG-reeks van Square Enix. Sommigen blijven vastklampen aan deel zeven, terwijl anderen dan weer geloven dat de serie nog het beste was op de (S)NES-consoles van Nintendo. Wat je ook mag denken, vandaag duikt er een eerste teken op dat Final Fantasy IX - het laatste deel dat uitkwam op de originele PlayStation - onderweg is richting PlayStation Network.

Producer Shinji Hashimoto is al een hele tijd bezig met het verzamelen van meningen of mensen FFIX richting PSN willen zien komen, en terwijl er nog geen officiële bevestiging is dat Square Enix er werk van maakt wil hij alvast de fans bedanken: "Hartelijk dank aan iedereen die zijn mening heeft laten horen over FFIX. Omtrent een download release van het negende deel lijkt iedereen enthousiast te zijn, en daarom beloof ik om het project voor te stellen op de volgende vergadering. Kijk uit naar volgende week!", aldus Hashimoto.

Voorlopig heeft Square Enix al werk gemaakt van PSN-versies van Final Fantasy VII en Final Fantasy VIII. Onze mening? Beide titels verbleken naast deel negen. Maak er dus werk van Square Enix, ons geld houden we alvast aan de kant voor het moment waarop we Final Fantasy IX op de PS3 kunnen spelen!

Read this next