Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Early Access-versie DayZ opgedoken op Steam

UPDATE: 172.500 keer verkocht binnen 24 uur.

UPDATE: DayZ is binnen 24 uur 172.500 keer verkocht, zo maakt Bohemia-baas Maruk Spanel bekend op zijn blog. Op het moment van schrijven zijn er 142.403 spelers tegelijkertijd online aan het spelen. Spanel bedankt alvast iedereen die de alfaversie heeft gekocht.

Dean Hall liet daarvoor al weten dat er in het eerste uur 19000 unieke spelers werd gemeten. Dat aantal nam met 200 spelers per seconde toe, terwijl de game toen nog maar een uur op Steam verkrijgbaar was.

Cover image for YouTube videoDayZ Standalone - Let's Play LIVE - Eurogamer

ORIGINEEL: De alfaversie van zombie-survivalgame DayZ's standalone versie is vanaf nu te koop op Steam, zonder eenduidige aankondiging vooraf.

Maker Dean Hall waarschuwt nogmaals dat deze versie nog erg ruw is. Op de Steampagina is te lezen: 'Pas op! Koop deze versie niet, tenzij je de ontwikkeling van de game wil steunen en opgewassen bent tegen serieuze problemen en mogelijk onderbrekingen van gameplayfuncties."

Desondanks staat DayZ al kort na de release ferm bovenaan de 'bestverkochte' Steam-titels, boven de indie-games Starbound en Rust. De alfaversie van DayZ kost €23,99, waarmee je automatisch ook recht hebt op de volledige release. Daarvoor is nog geen datum bekend.

Eerder zei Hall nog dat de alfaversie voor veel gamers teleurstellend zal zijn, en dat de game 'precies het tegenovergestelde is van wat ze willen.'

Er wordt spelers geen tips, wegwijzers, tutorials of wat voor hulp dan ook geboden," zegt mede-ontwikkelaar Bohemia Interactive. "Elke keuze is belangrijk, er zijn geen savegames, geen extra levens, en elke fout kan fataal zijn."

In DayZ speel je op servers met maximaal 40 anderen in een wereld vol zombies. Hierin doe je alles om te overleven, want zodra je sterft ben je je personage en al zijn verzamelde spullen kwijt. Je zoekt dus naar eten, drinken en medicijnen, maar ook naar wapens en kogels. Niet alleen de zombies, maar ook je medemens is een gevaar voor je leven.

Wat begon als een populaire mod voor de militaire simulator ArmA II, groeide uit tot een op zichzelf staande versie. De verouderde engine van ArmA bleek niet opgewassen tegen Halls visie voor de game en de verwachtingen van de spelers. Daarbij gaat de originele mod nog altijd gebukt onder een grote hoeveelheid hackers.

Heb jij DayZ ondertussen ook al in je Steam-library staan? Check dan zeker onze overlevingstips voor DayZ om je tegenstanders (zombie en mensen!) altijd een stapje voor te zijn!

Cover image for YouTube videoDayZ Early Access Launch Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

DayZ

PS4, Xbox One, PC

Related topics
PC
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties