Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Kinect PC-ondersteuning in aantocht

"Lente van dit jaar."

Hoewel enthousiaste programmeurs slechts enkele uren nodig hadden om zich een weg in Microsofts beweginscontroller voor de Xbox 360 te hacken en het toestel voor allerlei andere doeleinden te gebruiken, heeft Microsoft nu een persbericht de wereld ingestuurd waarin ze bevestigen dat een officiële Software Development Kit onderweg is.

Deze niet-commerciële SDK zal zowel voor de hobbyprogrammeur als academici beschikbaar zijn en hen in staat stellen alle hardwarecapaciteiten van Kinect te gebruiken in eigen toepassingen. Concreet wil dit zeggen dat iedereen die dat wil, z'n eigen applicaties kan schrijven die gebruik maakt van Kinects bewegingsgevoelige camera en andere features.

Je hoeft maar 'Kinect hack' in te geven op Youtube om in te zien dat Kinect ook op PC een wereld van mogelijkheden heeft geopend. Wij kunnen alvast niet wachten om te zien welke de resultaten zullen zijn éénmaal de officiële tools vrijgegeven worden komende lente.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties