Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

2K kondigt The Darkness II aan

Release nog dit jaar.

In 2007 kwam Starbreeze Studios met The Darkness, een interessante FPS gebaseerd op de gelijknamige reeks van comics. De game werd goed onthaald, maar leek aan de kassa wat te slabakken. Geruchten over een mogelijke opvolger werden al meermaals zowel bevestigd als ontkend. De kogel lijkt nu eindelijk door de kerk te zijn, want 2K heeft net officieel aangekondigd dat The Darkness II in ontwikkeling is.

Ontwikkelaar van dienst is evenwel niet langer Starbreeze Studios, maar wel Digital Extremes dat meewerkte aan onder meer de Unreal Tournament games en zelf instond voor games als Pariah en Dark Sector. Die laatste zijn zeker niet de sterkste referenties, laten we hopen dat The Darkness II een beter lot beschoren is.

Uit het kleine beetje informatie dat we al hebben, lijkt The Darkness II verder te bouwen op het duistere en gestyleerde imago van de eerste game en moet de atmosfeer opnieuw één van de sterke punten worden. Uiteraard ook weer van de partij zijn de kenmerkende Demon Arms van protagonist Jackie Estacado.

Voorlopig staat The Darkness II gepland voor de herfst van dit jaar. De game zal verschijnen op PS3, Xbox 360 en PC.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

The Darkness II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.
Reacties