Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Night Dive Studios brengt Freddi Fish en Putt-Putt naar Steam

In totaal 28 games van Humongous Entertainment gerestaureerd.

Night Dive Studios en Tommo Inc. kondigen aan dat 28 games van Humongous Entertainment in zijn Activity, Adventure en Arcade reeksen in gerestaureerde vorm naar Steam komen. De games hebben educatieve waarde en personages als Freddi Fish, Putt-Putt, Pajama Sam en SPY Fox vertolken de hoofdrol.

"Night Dive Studios is verheugd om deze games naar een nieuwe generatie fans te brengen," zo zegt Night Dive Studios-topman Stephen Kick. "De catalogus van Humongous Entertainment is gevuld met fantastische animatie, schitterende dialogen, prachtige soundtracks en plezier voor het hele gezin. Humongous zette een standaard in interactief en educatief entertainment die niemand ooit heeft kunnen evenaren."

"Tommo gaat passioneel om met het universum van Humongous en de games en personages daarin," vertelt CEO van Tommo Inc. Jonathan Wan. "We zijn vastbesloten om de ultieme edutainment (educatief entertainment) ervaring naar digitale platformen te brengen. Daarbij zijn we verheugd om de titels op Steam uit te brengen en samen te werken met Night Dive."

Night Dive Studios brengt over verschillende periodes alleenstaande games en verzamelbundels uit voor elk hoofdpersonage van Humongous Entertainment, alsook enkele 'verloren' games die nooit eerder in een officiële digitale versie verschenen. De volledige lijst met releases vind je op de site van de uitgever. De eerste partij is reeds te koop. Onder andere Freddi Fish and the Case of the Missing Kelp Seeds maakt er deel van uit.

Via de sociale netwerksite Reddit laat Kick nog weten dat 'Putt-Putt Saves the Zoo' in augustus uitkomt en dat de studio nadenkt over het overbrengen van 'Fatty Bear's Birthday Surprise' en "een zeldzame Pajama Sam game die door de mazen van het net is geglipt."

Night Dive Studios specialiseert zich in het restaureren en optimaliseren van retrogames om ze op die manier toegankelijk te maken voor een nieuwe generatie. Eerder bracht de studio System Shock 2 opnieuw uit. Uitgever Tommo Inc. verkreeg in 2013 de rechten op het werk van Humongous Entertainment.

Cover image for YouTube videoFreddi Fish 2: The Case of the Haunted Schoolhouse - Night Dive Studios Trailer

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties