Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Naughty Dog onthult The Last of Us: Grounded DLC

Laatste uitbreiding maakt overleven nog moeilijker.

Ontwikkelaar Naughty Dog onthult de complete inhoud van The Last of Us: Grounded. Dit is de laatste uitbreiding van de actievolle survival-horror game en maakt deel uit van de seizoenspas.

Grounded ontleent zijn naam aan de nieuwe moeilijkheidsgraad die het overleven in de post-apocalyptische wereld nog uitdagender maakt. "De kunstmatige intelligentie is meedogenloos, slim en bruut; overleven is bijna onmogelijk", meldt Eric Monacelli, community manager van Naughty Dog. Er zijn daarbij zes nieuwe trophies te winnen.

Ook vind je in Grounded de Reclaimed Territories Map Pack. De vier nieuwe levels genaamd Wharf, Capitol, Coal Mine en Water Tower zijn volgens de studio herkenbaar als je de singleplayer campagne hebt gespeeld. Hier verzamel je ook trophies en zijn klimmen, sluipen en flankeren essentieel om in deze maps te overwinnen.

Daarnaast zijn er ook nieuwe wapens en survivalvaardigheden toegevoegd. Met de Survivalist Weapon Bundle plaats je de Specter, Double Barrel, Enforcer en Launcher in je arsenaal. De wapens variëren van sluipwapens tot explosievenwerpers.

Tot slot brengt Naughty Dog twee nieuwe Survival Skills Bundles uit. Met de Situational Survival Skills en Professional Survival Skills kies je vaardigheden die bij je speelstijl passen. Voor degenen zonder seizoenspas is er ook een gratis extraatje; de Full-Auto Rifle.

De onlangs aangekondigde The Last of Us Remastered voor PlayStation 4 bevat overigens ook alle content van Grounded. Op vrijdag 18 april laat Naughty Dog alle content live zien op het Twitch kanaal van de studio.

Read this next