Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mojang bevestigt fysieke versie Minecraft voor PlayStation 3

Schijfje beschikbaar vanaf 14 mei.

Ontwikkelaar Mojang bevestigt via de Europese PlayStation blog dat de PlayStation 3-versie van Minecraft nu ook fysiek op een schijfje uitkomt. Deze is te koop vanaf 14 mei.

Mojang vermeldt dat de fysieke versie alles bevat wat je verwacht van een consoleversie van Minecraft, inclusief alle extra inhoud van update 14. Verder laat het team weten dat de digitale versie van Minecraft op de PlayStation 3 tot nu toe anderhalf miljoen keer is gekocht.

Daarbij is nu ook bekend dat studio 4J werkt aan het overzetten van Minecraft naar de PlayStation 4 en PlayStation Vita.

Vanochtend nog kregen gebruikers van de PlayStation App al een e-mail waarin er reclame stond voor de fysieke versie van Minecraft voor PlayStation 3. Begin april werd bekend dat de Xbox 360-versie van Minecraft de kaap van twaalf miljoen verkochte exemplaren heeft bereikt.

De pc-versie is ongeveer veertien miljoen keer verkocht en Minecraft is ook meer dan tien miljoen keer gekocht voor mobiele platformen. De totale verkoopcijfers van Minecraft liggen zodoende rond de 40 miljoen.

Minecraft kwam in 2009 uit in alfa-versie voor de pc en kreeg een volle release in 2011. In 2012 kwam de Xbox 360-versie uit en eind 2013 kwam de digitale versie naar de PlayStation 3.

Bekijk op YouTube

Read this next