Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony-topman Jack Tretton neemt afscheid van SCEA

Zwaait af na negentien jaar.

Jack Tretton heeft vanaf 31 maart aanstaande niet meer de leiding over de Amerikaanse tak van Sony Computer Entertainment. Een reden voor het vertrek is niet gegeven. Volgens Sony zijn beide partijen samen tot de overeenstemming gekomen.

Tretton werkt ondertussen al negentien jaar voor Sony Computer Entertainment of America (SCEA). Gamers wereldwijd kennen de goedlachse Amerikaan voornamelijk als de presentator van Sony's E3-conferenties.

"Ondanks dat ik het getalenteerde team van SCEA erg ga missen, kijk ik ook uit naar de volgende spannende stap in mijn carrière," aldus Tretton. De topman bedankt werknemers, partners en consumenten voor hun verbintenis met het PlayStation-platform. "Ik laat het merk achter me in een krachtige positie. De toekomst wordt alleen nog maar mooier voor PlayStation."

Jack Tretton wordt opgevolgd door Sony Network Entertainment International's topman Shawn Layden. Layden werkt nu vijftien jaar voor Sony. In het verleden had hij al de leiding over Sony Computer Entertainment Japan en werkte hij acht jaar bij SCE Worldwide Studios.

"Ik vind het een eer en een voorrecht om onderdeel uit te maken van Sony Computer Entertainment of America, en het team dat het voortouw neemt in de nieuwe generatie games en entertainment," zegt Layden. "Ik kijk er naar uit om met iedereen samen te werken. Zoals de PlayStation 4 elke dag toont, is er geen beter moment om bij de PlayStation community te horen."

Eurogamer

Read this next