Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sonic Boom aangekondigd voor Nintendo 3DS en Wii U

Niet in ontwikkeling bij Sonic Team, richt zich op westerse markt.

Sega kondigt Sonic Boom aan, de derde Nintendo-exclusieve Sonic-game. Sonic Boom is in ontwikkeling voor de Nintendo 3DS en Wii U, en maakt onderdeel uit van een nieuwe koers voor de reeks.

De uitgever hoopt met de nieuwe Sonic-game voornamelijk het westerse publiek aan te spreken. Deze is dan ook niet in ontwikkeling bij het Japanse Sonic Team, die sinds jaar en dag verantwoordelijk is voor de Sonic-reeks. Sonic Boom voor Wii U wordt gemaakt door Big Red Button, een studio die bestaat uit voormalig Naughty Dog-medewerkers.

De Nintendo 3DS-versie is in ontwikkeling bij Sanzaru Games, onder andere verantwoordelijk voor Sly Cooper: Thieves in Time. Er zijn nog geen plannen om Sonic Boom uit te brengen in Japan.

Sonic Boom wordt ondersteund door een gelijknamige televisieserie en bijbehorende merchandise. De game focust op snelheid, maar ook op gevechten en het ontdekken van de spelwereld. Daarbij is Sonic Boom coöperatief speelbaar tot vier spelers: naast Sonic zijn Tails, Knuckles en Amy ook van de partij.

Bekijk op YouTube
Bekijk op YouTube

Read this next