Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Componist van Resident Evil en Onimusha ontmaskerd

Vervanger schrijft zijn muziek sinds 1996.

De Japanse componist Mamoru Samuragochi heeft toegegeven dat hij al bijna twee decennia een "ghost composer" inhuurt. De gamewereld kent hem vooral van de soundtracks voor Resident Evil en Onimusha. Deze blijkt hij nu niet zelf gecomponeerd te hebben.

Samuragochi lijdt aan een gehoorstoornis die hem in 1999 volledig doof heeft gemaakt. Dat weerhield hem er niet van om te beginnen werken aan Onimusha: Warlords uit 2001. Hij speelde zijn ideeën aan een assistent door, die vervolgens in Samuragochi's naam componeerde. Samuragochi doet zichzelf wel als de "enige componist" voor.

"Het spijt hem zeer dat hij fans verraden heeft en anderen heeft teleurgesteld," zo leest een verklaring van Samuragochi's advocaten. "Hij weet dat hij niet kan vergoelijken wat hij heeft gedaan."

Het Japanse televisiestation NHK zond vorig jaar een documentaire uit over 'de Beethoven van Japan'. Daarin vertelt hij dat hij sinds 1996 een assistent gebruikt vanwege zijn verslechterende gehoortoestand. Intussen heeft de zender excuus aangeboden voor de uitzending.

Mamoru Samuragochi, de dove componist.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Onimusha Warlords

PS4, Xbox One, PS2, PC, Nintendo Switch

Related topics
PS2
Over de auteur
Nathan Van Coillie avatar

Nathan Van Coillie

Biersommelier

Van achter zijn toetsenbord beoordeelt Nathan games, literatuur, films en muziek, plant hij afrekeningen tegen taalbarbaren en geeft hij commentaar op snookerwedstrijden... aan zichzelf.

Reacties