Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nintendo verkoopt wereldwijd 5,86 miljoen Wii U's

Zelda, Mario en Wii Party U meer dan miljoen keer verkocht.

Nintendo heeft in de afgelopen negen maanden wereldwijd 2,41 miljoen Wii U-spelcomputers verkocht. Dat meldt het bedrijf nu aan het einde van het derde kwartaal van het huidige fiscale jaar.

Wanneer het vierde kwartaal eindigt in april en het fiscale jaar er op zit, hoopt Nintendo 2,9 miljoen Wii U's te hebben verkocht. Eerder stelde het bedrijf die verwachting omlaag bij van de eerder voorspelde 9 miljoen.

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD, Wii U Party en Super Mario 3D World zijn ieder meer dan een miljoen keer verkocht tijdens de kerstperiode. Toch stelt Nintendo dat "de Wii U-hardware nog steeds een negatieve impact heeft op de winst" en dat "de verkoop van software, waar veel winst op te halen valt, niet genoeg groeide."

Nintendo-baas Satoru Iwata heeft aangegeven de komende maanden vijftig procent van zijn salaris op te geven om de tegenvallende resultaten te helpen opvangen. Andere bestuursleden leveren twintig tot dertig procent in. Mario-bedenker Shigeru Miyamoto hoort daar ook bij.

In totaal zijn er tot nu toe wereldwijd 5,86 miljoen Wii U's verkocht. De Nintendo 3DS is 42,74 miljoen keer verkocht. De Nintendo Wii noteert ondertussen iets meer dan 100 miljoen sales, een aantal dat nog wordt overschreden door de Nintendo DS met 153,98 miljoen verkochte exemplaren.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties