Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Japanse Wii U Gamepad krijgt betere batterij

Werkt vijf tot acht uur lang in plaats van huidige drie tot vijf.

Nintendo introduceert een verbeterde batterij voor de Wii U Gamepad in Japan. Met 2500 mAh werkt de Wii U Gamepad vijf tot acht uur. De originele 1500 mAh batterij gaf een lading die drie tot vijf uur duurde.

De batterij verschijnt 25 juli in Japan en kost ¥3150 (ongeveer €24). Gebruikers vervangen de batterij zelf. De nieuwe batterij is momenteel enkel aangekondigd voor Japan. "Alle andere regionen maken hun eigen aankondigingen indien nodig," meldde een Nintendo woordvoerder.

De Wiimote krijgt, wederom in Japan, een nieuwe oplader. Het totaalpakket - nieuwe batterij, achterkant, oplader - laadt de Wiimote sneller op en werkt bovendien voor een langere periode. De losse batterij kost ¥2625 (€20) en het pakket heeft een prijskaart van ¥4200 (€32).

Het is dus maar de vraag of Europese Wii U-bezitters deze hardware upgrades ter beschikking krijgen. Het is te hopen, want stoppen met gamen om de controller op te laden vindt niemand leuk. Met betere batterijen kan je bijvoorbeeld langer de singleplayer van Sniper Elite V2 spelen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties