Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Nieuwe Mass Effect en meer op komst

Next-gen titels, DLC en Dragon Age 3.

Het zag er gisteren even niet goed uit voor BioWare, die studio die al jaren prachtige RPG's zoals Mass Effect en Dragon Age aflevert. Twee van de oprichters, Ray Muzyka en Greg Zeschuk, trokken zich namelijk terug uit de videogame-industrie. Een spijtige zaak, maar de ontwikkelaar bleef niet bij de pakken zitten en kondigde enkele uren later al meteen twee nieuwe titels aan.

Allereerst is er de nieuwe IP waar de studio aan werkt. Deze zal nog niet meteen op de markt komen aangezien hij voor de volgende generatie consoles wordt ontwikkeld. Casey Hudson (de grote man achter het hele Mass Effect universum) en zijn team stoppen momenteel de koppen bij elkaar om een groots en nagelnieuw universum in elkaar te boksen. De game wordt van de grond af aan opgebouwd met 'volledig nieuwe gaming technologie'.

Vervolgens komt er ook nieuwe DLC voor de jongste Mass Effect. Die Omega DLC voegt zowel single- als multiplayercontent toe aan het spel. Dit pakket zat oorspronkelijk gewoon in het spel, maar werd om de een of andere reden tijdelijk geschrapt. In de nieuwe missies zal je onder meer samenwerken met de Asari Aria T'loak die er alles zal voor doen om haar thuisplaneet te heroveren op de Cerberusorganisatie. De uitbreiding wordt ergens in de herfst verwacht.

De grootste verrassing (of voor sommigen ook niet) is misschien wel de aankondiging van een nieuwe Mass Effect. Nog geen teaserfilmpje of screenshots te bekennen. Eigenlijk zijn er zelfs nog geen concrete plannen over de inhoud van het spel, zo blijkt. Hudson en verschillende BioWare teams overleggen momenteel nog volop over de richting waar ze met het spel uit willen. Wij zien een spel met een badass Elcor al volledig zitten!

Tenslotte is nog Dragon Age III: Inquisition, dat voor een release in 2013 gepland staat. Alle info omtrent die game kan je hier lezen.

Genoeg BioWaregames om naar uit te kijken, dus. Hopelijk staat de studio nog even stevig in zijn schoenen nu twee veteranen hun ontslag hebben ingediend en blijven ze pareltjes afleveren. Enkel de toekomst zal het uitwijzen.

Read this next