Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Speel een tegenstander in Resident Evil 6

Nieuwe modus laat je jagen op de good guys.

Resident Evil 6 krijgt een nieuwe modus waarin je de mogelijkheid hebt om eens als de tegenstander te spelen. Dat werd bekend door de nieuwste uitgave van Famitsu, vertaald door Adriasang.

Opvallend genoeg is deze zogenaamde 'Agent Hunt' geen losse modus maar geïntegreerd in de main campaign. "Wanneer je de game hebt uitgespeeld krijg je de mogelijkheid sommige stages te openen voor Agent Hunt. Dit maakt het voor andere spelers mogelijk om als de tegenstander in jouw game te spelen. Als een andere speler dit doet wordt je daarvan op de hoogte gesteld, hoewel je nooit precies weet wie de AI is en wie de infiltrant is," aldus Adriasang. De modus klinkt wat dat betreft een beetje als de online modus van Dark Souls, waarbij spelers elkaars wereld ook kunnen infiltreren.

Verschillende spelers-als-monsters kunnen een team vormen en via voice-chat een strategie bepalen. Zo kunnen ze het leven van de good guys flink lastig maken.

Resident Evil 6 verschijnt 2 oktober voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Resident Evil 6

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties