Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Black Ops 2 naar de toekomst?

Een futuristisch wapentuig duikt op in de promocampagne.

We weten al een tijdje dat de aankonding van een nieuwe Call of Duty er zit aan te komen. Op de site van Call of duty laat men er intussen geen twijfel meer over bestaan: Black Ops 2 wordt op 1 mei officieel onthuld.

Door de naderende onthulling is de geruchtenmolen rond Black Ops 2 volop aan het draaien geslagen en daar speelt Activision met een geheimzinnige marketingcampagne graag op in. Zo blijkt het laadscherm op callofduty.com helemaal niet onschuldig, maar is het eigenlijk een morsecode die vertaald niets minder dan Black Ops 2 betekent.

Maar het grootste nieuws komt uit onverwachtse hoek. Op het Youtube-kanaal van de Georgische Kyle Myers, velen waarschijnlijk een pak beter bekend als FPS Russia, verscheen vandaag namelijk een nieuw filmpje. In de aflevering wordt niets minder dan een 'Prototype Quadrotor' getoond, een bewapende drone.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Het tuig blijkt bij nader onderzoek echter niet echt te zijn, maar het product van erg overtuigende CGI. Helaas voor de wapenfanaten. Uit verschillende hints in het filmpje zelf valt bovendien af te leiden dat het hier gaat om een stunt voor Black Ops 2. Wat ons doet veronderstellen dat de Quadrotor aanwezig zal zijn in het spel. Maar gezien pas vandaag de eerste drone's hun opwachting maken bij de infanterie, valt uit te sluiten dat we volledig terugkeren naar Vietnam. En gezien de Modern Warfare games zich al in een alternatief heden afspelen... valt misschien een gokje op de nabije toekomst te overwegen?

Op 1 mei komen we alles te weten en lezers van Eurogamer zullen alles over Black Ops 2 heet van de naald te horen krijgen.

Read this next