Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Controverse om From The Ashes blijft voortduren

Was Mass Effect DLC al aanwezig op de disc?

From The Ashes, de controversiële DLC voor Mass Effect 3 die verscheen op de release dag blijft voor opwinding zorgen. Dit weekend postte een woedende fan een video op YouTube, waarin het Prothean lid uit de DLC schijnbaar te gebruiken was door simpelweg één lijntje code te veranderen in de gamebestanden.

EA komt echter met een statement die dit ontkent. Volgens het bedrijf stond de DLC helemaal niet op de disc en werd die volledig apart ontwikkeld. EA heeft het enkel over enkele "framework" elementen en karakter modellen die op de disc stonden om integratie te vergemakkelijken. Het beweert hetzelfde gedaan te hebben met Kasumi en Zaeed uit Mass Effect 2.

De verkoopscijfers lijden er alvast niet onder. EA verstuurde al meer dan 3.5 millioen eenheden. Ongeveer 40 procent van de mensen zou From the Ashes hebben aangeschaft.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Related topics
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties