Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Ex-Bizarre Creations vormen studio

Lucid Games herrijst uit het as.

Precies een week nadat we het spijtige nieuws rond de sluiting van ontwikkelaar Bizarre Creations te horen kregen blijkt nu dat een aantal ex-werknemers niet bij de pakken blijven zitten.

Zopas kwamen we namelijk te weten dat een handvol ontslagen ontwikkelaars samen met Pete Wallace, de vroegere senior manager bij Bizarre, de studio Lucid Games opgericht hebben. "Met de geweldige geschiedenis van Bizarre achter ons zijn we nu trots om nu deel uit te maken van Lucid, en willen we de Britse game development community blijven ondersteunen", aldus Wallace.

Het team wil van Lucid Games een studio maken waar "open communicatie met de partners, klanten en andere ontwikkelaars" centraal staat. Bovendien willen Wallace en co uiteindelijk vijftig jobs beschikbaar maken voor talentvolle medewerkers, om uiteindelijk uit te groeien tot een studio die niet moet onderdoen voor "de hoeveelheid aan innovatie en creativiteit die er bij Bizarre aanwezig was", aldus Andy Davidson, de commercial director van het gloednieuwe bedrijf.

Wat voor spellen Lucid Games precies zal gaan maken is nog niet bekend, maar blijkbaar zullen we volgende week op de GDC-beurs al meer te weten komen. We houden jullie op de hoogte!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties