Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Minecraft en Amnesia krijgen meeste nominaties op IGF

Indie Game Festival geeft beiden erkenning

Het Indepent Games Festival heeft zijn jaarlijkse lijst met nominaties bekend gemaakt voor hun awards. De sandbox game Minecraft (van Magnus Persson's Mojang) en de horror game Amnesia: The Dark Descent (van Frictional) kregen elk 3 nominaties. Indie-games zijn games van kleine, onafhankelijke ontwikkelstudio's en worden vaak gekenmerkt door een hoge graad aan originaliteit. Het is voor het eerst dat de meest genomineerde titels ook wat bekendheid verwierven buiten de gaming pers, wat nog maar eens wijst op het groeiende belang van indiegames.

Minecraft werd genomineerd voor de Seamus McNally Grand Prize van $20000, de award voor Technical Excellence en die voor Excellence in Design. Amnesia maakt ook kans op de Grand Prize en daarnaast ook op Technical Excellence en Excellence in Audio.

Brendan Bover, voorzitter van het IGF, sprak zijn lof uit over de grote diversiteit onder de genomineerde games en was blij over de grote aandacht voor indiegames. De Awards worden volgende maand uitgereikt op de jaarlijkse Games Developers Conference in San Francisco. Wie graag de volledige lijst ziet, kan zich hier begeven. Wie graag eens kennismaakt met Minecraft, kan een blik werpen op de avonturen van Frederik.

Read this next